Overijssels crowdfundingsplatform ‘Samen voor elkaar’ vanaf 2023 van start

Samen voor Elkaar stimuleert Overijsselaars om mooie initiatieven te realiseren voor een fijne leefomgeving. Dit is de plek voor Overijsselse initiatiefnemers om zichtbaar te worden, financiering te vinden, individuele begeleiding te krijgen en in contact te komen met adviseurs en financiers. Vanaf 2023 is het mogelijk om zelf een crowdfundingcampagne te starten op dit nieuwe platform.

Over ‘Samen Voor Elkaar’

‘Samen Voor Elkaar’ is een open netwerk voor alle doeners en denkers die hun buurt, dorp of stad socialer en leefbaarder willen maken. Een netwerk met onafhankelijke kennis, belangrijke contacten en inspiratie. Samen voor elkaar deelt ervaringen, stimuleert vraag en aanbod, verbindt mensen en ideeën en helpt bij het vinden van financiering. Samen voor Elkaar is een initiatief van de provincie Overijssel. In opdracht van de provincie Overijssel is stichting Voor je Buurt verantwoordelijk voor het beheer van het platform en de begeleiding van initiatieven.

Crowdfundingcampagne

Heb je een initiatief waar je graag mee aan de slag wil? Bij Samen voor Elkaar doorloop je de volgende stappen:

  1. Meld je initiatief voor jouw buurt aan op het platform. Samen voor Elkaar geeft je advies en denkt mee.
  2. Voer een campagne en zamel geld in.
  3. Realiseer je initiatief en verbeter de buurt.

Momenteel staan er al een aantal testcampagnes op het platform. Begin 2023 wordt het platform officieel gelanceerd. lanceren we officieel het platform. Meer weten en/of direct aan de slag? Neem een kijkje op Samen voor Elkaar.

Zoek hieronder naar handige tips voor vrijwilligers