Nationale Vrijwilligersdag: 100 Overijsselse vrijwilligers in het zonnetje gezet

Op 7 december is het ‘Nationale Vrijwilligersdag’, een landelijke dag om vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Ook regionaal krijgen vrijwilligers extra aandacht. Gemeentes en organisaties zetten hun vrijwilligers in het zonnetje door ze bijvoorbeeld te huldigen of te onderscheiden. Provincie Overijssel gaf aan 100 vrijwilligers(organisaties) een oorkonde als blijk van erkenning en dank.

Vrijwilligers van onschatbare waarde

Vrijwilligers zetten zich vaak met passie en gedrevenheid belangeloos in voor hun organisatie of gemeenschap. Vaak zonder hier iets voor terug te verwachten. Hiermee zijn ze van onschatbare waarde voor een fijne leefomgeving waarin iedereen mee kan doen.

Om hen te bedanken worden jaarlijks de Overijsselse Vrijwilligersprijzen uitgereikt. Op 7 december, tijdens de Nationale Vrijwilligersdag, werd de laatste Overijsselse oorkonde uitgereikt. Op de website van Provincie Overijssel kun je terugzien welke vrijwilligers dit jaar allemaal zijn onderscheiden.

Ook Overijsselse erfgoedvrijwilligers in de prijzen

Onder de vrijwilligers die een prijs in ontvangst mochten nemen zijn ook een aantal Overijsselse erfgoedvrijwilligers. Op de foto hieronder zie je Gees Bartels (80) die vanaf het begin actief is voor de Historische Vereniging ‘Ni’jluusn van vrogger’. Zij is altijd actief en inspirerend voor vele vrijwilligers bij de vereniging en daarbuiten. Na haar voorzitterschap beheert zij nu de collectie en de bibliotheek en is nauw betrokken bij de herinrichting van het Museum Palthehof. Ook in de samenwerking met de Historische Kring Dalfsen draagt zij haar steentje bij, bijvoorbeeld in de redactiecommissie van DNA van Dalfsen. Haar inzet, betrokkenheid en belangstelling is onmisbaar!

Gedeputeerde Tijs de Bree: “Hoewel er een kleine honderd vrijwilligers een prijs hebben ontvangen de afgelopen dagen, verdienen natuurlijk alle vrijwilligers lof. Via deze weg wil ik dan ook iedereen die vrijwillig een steentje bijdraagt aan/in onze provincie bedanken! Zonder jullie inzet zou Overijssel een stuk minder leefbaar, mooi en vitaal zijn.”

Zoek hieronder naar handige tips voor vrijwilligers