Subsidie voor energiebesparing: museum of theater? Doe de checklist!

De provincie Overijssel stelt nog steeds middelen beschikbaar om energierekeningen van inwoners, ondernemers, verenigingen en culturele instellingen omlaag te brengen. Het pakket bestaat uit nieuwe regelingen en verruiming van bestaande regelingen. Bedrijven, verenigingen en (culturele) instellingen kunnen hier direct mee aan de slag. Speciaal voor culturele instellingen zijn nu bovendien stroomschema’s beschikbaar die kunnen helpen bij het nemen van de eerste stappen richting energiebesparing.

Checklists voor culturele instellingen

Met behulp van het Musea Stroomschema en het Theaters Stroomschema ontdek je als beheerder welke kansen en mogelijkheden er zijn om het pand van jouw culturele instelling te verduurzamen. Doe de checklist en ontdek welke regelingen er zijn en hoe Overijssel je kan helpen!

Uitbreiding en vereenvoudiging

De provinciale regeling is gericht op uitbreiding en vereenvoudiging van bestaande regelingen. Alle ondernemers, verenigingen en (culturele) instellingen in Overijssel kunnen een aanvraag indienen voor deze verruimde subsidieregelingen:

  • subsidie voor grotere energiebesparende maatregelen, tot maximaal €125.000 per aanvraag.
  • subsidie voor kleinere energiebesparende maatregelen, tot maximaal €5000 per aanvraag en voor energie- advies.
  • een aantal specifieke, kleinere regelingen voor horecabedrijven en productiebedrijven.

Geen einddatum, wel vijf miljoen

Er is geen einddatum voor de subsidieregelingen. De subsidieaanvragen kunnen worden ingediend totdat beschikbaar gestelde 5 miljoen op is. “De verwachting is dat we hiermee uiteindelijk 500 bedrijven, verenigingen en instellingen kunnen ondersteunen”, aldus gedeputeerde Tijs de Bree.

Zoek hieronder naar handige tips voor vrijwilligers