Thema Maand van de Geschiedenis 2023 bekend

Elke jaar wordt de Maand van de Geschiedenis in oktober gevierd. Het thema van 2023 is bekend: Eureka! Met verhalen over wetenschappers, ontdekkers, pioniers en denkers werpen we in oktober licht op de geschiedenis van de vooruitgang.

Eureka!

Deze oktober wordt er een ode gebracht aan de wetenschappers van vroeger en nu. De mannen en vrouwen die buiten de lijntjes kleurden, die out-of-the-box dachten en vraagtekens zetten bij conventionele ideeën. Sommige wetenschappers werden groot, maar anderen zijn altijd onderbelicht gebleven. Tijdens de Maand van de Geschiedenis krijgen al deze wetenschappers een plek in de spotlight.

Bekijk hieronder de trailer van de aankomende Maand van de Geschiedenis met het thema Eureka!

Deelnemen aan de Maand van de Geschiedenis

Ben jij met jouw erfgoedorganisatie bezig met onderzoek of heb je een andere leuke activiteit gepland in de maand oktober die over het onderwerp ‘Eureka!’ gaat? Dan kan je die activiteit aanmelden op de website van de Maand van de Geschiedenis. Maak een account aan en laat jouw activiteit toevoegen aan de agenda. De leukste activiteiten worden bovendien door de Maand van de Geschiedenis gepromoot op verschillende kanalen.

Wil je op de hoogte gehouden worden van alles rondom de Maand van de Geschiedenis 2023?

Zoek hieronder naar handige tips voor vrijwilligers