Twee Overijsselse molens in de race voor De Molenprijs 2023

De Lonneker Molen dingt samen met Molen Den Oord uit Ommen mee voor de Molenprijs 2023! Ter ere van het 100-jarig jubileum van Stichting de Hollandsche Molen is de prijs dit jaar verhoogt tot maar liefst 100.000 euro. De winnende molenstichting mag dit geldbedrag gebruiken voor een zelfgekozen project.

Zo wil Molen van Oord met het prijzengeld de zaagfunctie van de molen herstellen en is Lonneker Molen van plan naast de molenschuur een educatie- en belevingsruimte voor kinderen en bezoekers te realiseren.

Vier genomineerden strijden om de winst

Uit meer dan 1000 molenstichtingen door heel Nederland zijn vier genomineerden gekozen die vol enthousiasme strijden om de meeste stemmen te werven. Alle vier met een fanatieke groep vrijwilligers die vol voor de winst gaan. Naast de Overijsselse molens zijn Molen Aeolus uit Vlaardingen en Molen de Harmonie uit Biervliet in de race voor de Molenprijs.

Stem tot en met 1 oktober op jouw favoriete molen en maak kans op een molencheque

Elke stem telt. Ook voor de molens die net naast de winst grijpen. De organisatie die de meeste stemmen krijgt, verdient de hoofdprijs van 100.000 euro en de overige genomineerden krijgen het aantal op hen uitgebrachte stemmen in euro’s. Het is nog tot en met 1 oktober mogelijk om je stem uit te brengen. De winnaar wordt donderdag 12 oktober bekendgemaakt.

Ook voor jou als stemmer valt er iets te winnen: zo maak je kans op één van de drie molencheques ter waarde van 450 euro. Met deze cheque kun je een weekendje logeren in een molen of dineren bij een molen.

Bekijk hier de promotiefilmpjes die de Overijsselse genomineerden hebben gemaakt

Behoud van cultureel erfgoed

Stichting Hollandsche Molen zet zich al bijna 100 jaar in voor het in stand houden van 1200 nog werkende wind- en watermolens in Nederland. Hollandsche Molen keert De Molenprijs uit in samenwerking met de Vriendenloterij. Met de publieksprijs benadrukken de organisaties het belang van het behoud van cultureel erfgoed.

Zoek hieronder naar handige tips voor vrijwilligers