24 uur Hanze activiteiten in 9 Hanzesteden tegelijk

Datum: 14 oktober 2023
Tijd: 10:00 - 20:00 uur
Locatie: Deventer, Doesburg, Elburg, Harderwijk, Hasselt, Hattem, Kampen, Zutphen, Zwolle

Op zaterdag 14 oktober barst in de negen Hanzesteden van Overijssel en Gelderland het 24- uur Hanze feest los. Met een programma boordevol culturele activiteiten kun je als bezoeker de geschiedenis van de Hanzesteden volop ervaren, vieren en beleven!

2023 Hanzejaar

Toen Amsterdam en Rotterdam tijdens de middeleeuwen nog kleine dorpjes waren, hadden de Hanzesteden in het oosten van Nederland zich al ontwikkeld tot machtige handelscentra. Vierhonderd jaar lang werkten zo’n 200 Hanzesteden in binnen- en buitenland samen binnen het handelsverbond. Een geweldig stukje historie dat de 9 Oost-Nederlandse steden veel welvaart heeft gebracht. Tijdens het Hanzejaar 2023 slaan Hasselt, Zwolle, Kampen, Hattem, Elburg, Harderwijk, Deventer, Zutphen en Doesburg de handen ineen om met een programma boordevol evenementen stil te staan bij 800 jaar Hanze.

14 oktober: gevarieerd 24-uurs programma

Op 14 oktober kun je tijdens de 24 uur Hanze niet alleen genieten van lezingen, muzikale optredens, tentoonstellingen, workshops en rondleidingen, ook de musea zijn speciaal voor dit evenement ’s avonds geopend.

Lijkt het je leuk om je een dag lang onder te dompelen in het Hanze gedruis? Houd 14 oktober dan alvast vrij in je agenda.

Diverse andere activiteiten in het najaar

In het kader van de viering van het Hanzejaar worden in het najaar diverse activiteiten georganiseerd, zoals het gezamenlijke evenement Kleur de Hanze. Meer weten over deze en andere activiteiten die in de verschillende Hanzesteden in Oost-Nederland plaatsvinden? Houd de webpagina van het Hanzejaar 2023 in de gaten!

Zoek hieronder naar handige tips voor vrijwilligers