Kleur de Hanze

Datum: 23 december 2023 tot 20230731
uur
Locatie: Deventer, Doesburg, Elburg, Harderwijk, Hasselt, Hattem, Kampen, Zutphen en Zwolle

Tijdens de laatste 9 dagen van het jaar vindt in 9 Hanzesteden het evenement Kleur de Hanze plaats. Dit spectaculaire lichtevent is een bijzondere interactie tussen mens en gebouw!

2023 Hanzejaar

Toen Amsterdam en Rotterdam tijdens de middeleeuwen nog kleine dorpjes waren, hadden de Hanzesteden in het oosten van Nederland zich al ontwikkeld tot machtige handelscentra. Vierhonderd jaar lang werkten zo’n 200 Hanzesteden in binnen- en buitenland samen binnen het handelsverbond. Een geweldig stukje historie dat de 9 Oost-Nederlandse steden veel welvaart heeft gebracht. Tijdens het Hanzejaar 2023 slaan Hasselt, Zwolle, Kampen, Hattem, Elburg, Harderwijk, Deventer, Zutphen en Doesburg de handen ineen om met een programma boordevol evenementen stil te staan bij 800 jaar Hanze.

Kleur de Hanze in december

Tijdens het Kleur de Hanze evenement worden in elke Hanzestad 1 of meerdere gebouwen omgezet in een kleurplaat, die bewoners, bezoekers, kunstenaars of wie dan ook kunnen inkleuren en uploaden. Vervolgens kun je jouw kleurplaat projecteren op het pand en kleur je zelf het Hanzegebouw. Hoe bijzonder is dat!

Lijkt het je leuk om dit evenement bij te wonen? Het volledige programma en details volgen later.

Diverse andere activiteiten in het najaar

In het kader van de viering van het Hanzejaar worden in het najaar diverse activiteiten georganiseerd, zoals het gezamenlijke evenement 24 uur Hanze. Meer weten over deze en andere activiteiten die in de verschillende Hanzesteden in Oost-Nederland plaatsvinden? Houd de webpagina van het Hanzejaar 2023 in de gaten!

Zoek hieronder naar handige tips voor vrijwilligers