Wil je als erfgoedorganisatie aan de slag met digitalisering? In drie bijeenkomsten leer je de basis van het duurzaam opslaan, beheren en toegankelijk houden van digitaal erfgoed. Deze groepscursus is bedoeld voor alle medewerkers van erfgoedorganisaties die met digitaal erfgoed te maken hebben. Zet 27 maart, 17 april en 8 mei in je agenda of geef je meteen op, want het aantal cursusplaatsen is beperkt. De cursus wordt deze keer gegeven in Zwolle.
Kennisuitwisseling en aansluiting op de praktijk
In de cursus krijg je kennis en tools aangereikt over de duurzame toegang tot digitale informatie. Dit kun je vervolgens meteen toepassen in de eigen organisatie. Je krijgt opdrachten, toegang tot de digitale leeromgeving en begeleiding van de coaches. Daarnaast zijn er presentaties van experts van verschillende instellingen. En je kunt natuurlijk uitgebreid ervaringen uitwisselen met medecursisten.
Resultaat
Leren Preserveren brengt niet alleen inzicht in wat duurzame toegankelijkheid is. Het laat je ook op verschillende manieren kennismaken met wat het betekent voor de praktijk. Na het volgen van de groepscursus:
- heb je meer kennis over het onderwerp ‘duurzame toegang’ en wat erbij komt kijken;
- ben je in staat het belang van duurzame toegang in de eigen organisatie te beschrijven;
- kun je verwoorden op welke manier veelvoorkomende termen in het werkveld betrekking hebben op je werkzaamheden;
- kun je je eigen rol in het krachtenveld van duurzame toegang benoemen;
- kun je beschrijven hoe het mandaat/beleid in je organisatie en geldende wet- en regelgeving van invloed zijn op duurzame toegankelijkheid;
- kun je meepraten over duurzame toegang en ben je in staat die vragen te stellen die je verder helpen;
- weet je andere kennisbronnen en experts te vinden.
Programma en locatie
27 maart 2023 – De achtergrond
17 april 2023 – Het speelveld
8 mei 2023 – De praktijkstap
Dit voorjaar zijn we te gast bij Collectie Overijssel en vinden alle drie de cursusdagen plaats in Zwolle. Leren Preserveren wordt 2 keer per jaar georganiseerd door VHIC in samenwerking met Netwerk Digitaal Erfgoed. De kosten van deze cursus bedragen €540,- voor de drie cursusdagen.
Gratis online module
Nog niet toe aan de groepscursus, maar wil je al wel je kennis vergroten? Of wil je meer weten over de inhoud van de cursus? Kijk op lerenpreserveren.nl