Cursus ‘Vrijwilligers werven’

Datum: 24 oktober 2022
Tijd: 13:15 - 16:15 uur
Locatie: Historisch Museum Vriezenveen

Veel organisaties in de erfgoedsector worden door vrijwilligers draaiend gehouden. Het werven van nieuwe vrijwilligers is een voortdurend punt van aandacht. Vooral voor die organisaties waar, bijvoorbeeld door de vergrijzing, het vrijwilligersbestand steeds kleiner wordt. Zonder nieuwe aanwas loopt de toekomst van deze organisaties gevaar. Maar hoe en waar vind je nieuwe vrijwilligers?

Tijdens een cursus op maandag 24 oktober in Historisch Museum Vriezenveen worden handvatten aangereikt voor het werven van nieuwe vrijwilligers. Ook wordt besproken waar jonge vrijwilligers te vinden zijn en op welke wijze je deze groep binden kan aan je organisatie. Tijdens de bijeenkomst zal ruim de gelegenheid zijn om onderling ervaringen uit te wisselen.

De bijeenkomst wordt geleid door Inke Camphens. Zij werkt vanuit haar bureau Linked Cultuurmanagement als adviseur in de erfgoedsector en put daarbij onder meer uit de ervaringen die zij heeft opgedaan in de praktijk.

Programma
13.15 uur: inloop met koffie/thee
13.30-15.30 uur: cursus o.l.v. Inke Camphens
15.40-16.15 uur: rondleiding door Historisch Museum Vriezenveen (facultatief)

De cursus is bestemd voor vrijwilligers uit de provincie Overijssel. Er zijn geen kosten aan verbonden. Aanmelden is wel verplicht en kan via onderstaande knop.

Zoek hieronder naar handige tips voor vrijwilligers