Faro werk- en inspiratiedag

Datum: 18 juni 2024
Tijd: 09:00 - 17:00 uur
Locatie: Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed, Smallepad 5, Amersfoort - Kinderdijkzaal

Ben jij benieuwd naar wat het Verdrag voor Faro voor jou als erfgoedvrijwilliger kan betekenen? Laat je motiveren tijden de Faro werk- en inspiratiedag, georganiseerd door de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed! Deze bijeenkomst is voor iedereen die interesse heeft in de democratisering van erfgoed en de toepassing van het Verdrag van Faro. Het is mogelijk de ochtend, de middag of beide dagdelen mee te doen.

Programma

Ochtend

De ochtend is speciaal voor mensen die geïnteresseerd zijn in de Faro subsidieregeling of nieuwsgierig zijn naar de lopende ideeën. Deze regeling is gericht op aanpassing van de erfgoedzorg zodat deze meer Faro wordt. Initiatiefnemers kunnen hun ideeën en plannen delen en inbreng van anderen vragen.

Iedereen kan op de ideeën van anderen reageren, en wie weet ontstaan er nieuwe samenwerkingen. Ook zijn er praktische workshops over het opstellen van een begroting en over kennisdeling.

Middag

De middag heeft een bredere insteek en richt zich op het gedachtegoed en de praktijk van Faro. Museum De VoordeThe Niteshop en de gemeente Westerveld komen vertellen over hun ervaringen met participatief ontzamelen.

Aanwezigen zullen met elkaar elkaar in gesprek gaan over de betekenis van het Faro “Recht op erfgoed”. Journalist en sociaal geograaf Floor Milikowski opent dit gesprek met een keynote.

Het volledige programma

Aanmelden

Aan de deelname van deze bijeenkomst zijn geen kosten verbonden. Aanmelden is wel nodig. Let op: het aantal plaatsen is beperkt, dus wacht niet te lang met aanmelden. De bijeenkomst is alleen live in Amersfoort bij te wonen.

Meer weten over Faro?

Eerder brachten we je op de hoogte van interessante ontwikkelingen rondom de uitwerking van het Verdrag van Faro. Zie ook onze andere artikelen over de Ondertekening van het verdrag van Faro door Nederland en de Opening van het prikbord voor Faro initiatieven.

Zoek hieronder naar handige tips voor vrijwilligers