Training ‘Hoe fotografeer je immaterieel erfgoed?’

Datum: 19 november 2022
Tijd: 10:00 - 16:00 uur
Locatie: Herberg de Pas, Molenweg 2 in Haarle

Iedereen maakt gebruik van foto’s van zijn erfgoed maar de reden daarvan kan zeer divers zijn: van het archiveren van het erfgoed, publicitaire doeleinden tot het gebruik op social media. Het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland organiseert daarom speciaal voor immaterieel erfgoed-organisaties in Overijssel de training ‘Hoe fotografeer je immaterieel erfgoed?’.

Omdat de redenen waarvoor foto’s gemaakt worden zo divers zijn, is het belangrijk te weten wat een goede foto een goede foto maakt en wat voor soort foto bij welk doel past. Daarbij komt dat het fotograferen van immaterieel erfgoed soms net wat andere eisen stelt dan je gewend bent.

Programma

Deze training bestaat uit twee bijeenkomsten. De eerste bijeenkomst is op zaterdag 19 november en is een fysieke workshop waarbij je zelf aan de hand van een concrete opdracht met je eigen camera aan de gang gaat. De resultaten worden aan het einde van de dag besproken zodat je een goed beeld krijgt van ‘wat werkt’ en ‘wat niet werkt’ want een ‘mooie’ foto is lang niet altijd ook een goede foto. Deze workshop is van 10.00 uur tot 16.00 uur en vindt plaats bij Herberg de Pas, Molenweg 2 in Haarle.

Na afloop krijgen de deelnemers een opdracht waarbij ze alles wat ze geleerd hebben kunnen toepassen bij een opdracht die na afloop wordt toegelicht.

De tweede bijeenkomst van deze training is een digitale bijeenkomst op dinsdag 29 november. Deze duurt van 19.30 tot 21.00 uur en tijdens deze bijeenkomst worden de resultaten van de thuisopdracht bekeken en geëvalueerd.

Trainer

De training wordt verzorgd door Rick Huisinga. Rick heeft door de jaren heen veel opdrachten voor het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed uitgevoerd en weet daardoor uit eigen ervaring weet hoe lastig het kan zijn  immaterieel erfgoed te fotograferen.

Deelname aan deze training, bestaande uit twee bijeenkomsten, is kosteloos. Aanmelden is wel verplicht en kan via onderstaande knop.

Voorafgaand aan deze training organiseert KIEN op dinsdag 15 november het webinar ‘Hoe fotografeer je immaterieel erfgoed’. Meer informatie over dit webinar en de mogelijkheid tot aanmelding staat hier.

Zoek hieronder naar handige tips voor vrijwilligers