Webinar ‘Hoe fotografeer je immaterieel erfgoed?’

Datum: 15 november 2022
Tijd: 19:30 - 21:00 uur
Locatie: Online, link na aanmelding

Iedereen maakt gebruik van foto’s van zijn erfgoed maar de reden daarvan kan zeer divers zijn: van het archiveren van het erfgoed, publicitaire doeleinden tot het gebruik op social media. Het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland organiseert daarom speciaal voor immaterieel erfgoed-organisaties in Overijssel een webinar én training ‘Hoe fotografeer je immaterieel erfgoed?’.

Omdat de redenen waarvoor foto’s gemaakt worden zo divers zijn, is het belangrijk te weten wat een goede foto een goede foto maakt en wat voor soort foto bij welk doel past. Daarbij komt dat het fotograferen van immaterieel erfgoed soms net wat andere eisen stelt dan je gewend bent.

De training ‘Hoe fotografeer je immaterieel erfgoed’ bestaat uit twee trainingen. Het eerste deel van deze training is een digitale bijeenkomst (webinar) op dinsdag 15 november. Tijdens dit webinar worden algemene vragen behandeld zoals:

  • Met welk doel maak je je foto en waarmee moet je daarbij rekening houden?
  • Hoe fotografeer je immaterieel erfgoed?
  • Wat voor camera kun je waarvoor gebruiken?
  • Hoe zit het met de AVG?
  • Etc.

Het webinar duurt 1,5 uur en start om 19.30 uur. Uiteraard is er tijdens de bijeenkomst ook voldoende ruimte voor het stellen van vragen. Dit trainingsdeel is ook los te volgen.

Het tweede deel van de training bestaat uit twee bijeenkomsten. De eerste bijeenkomst is op zaterdag 19 november en is een fysieke workshop waarbij je zelf aan de hand van een concrete opdracht met je eigen camera aan de gang gaat. Tijdens de tweede bijeenkomst, digitaal op 29 november, worden de resultaten van de uitgevoerde opdracht besproken. Klik hier voor meer informatie over deze training en de mogelijkheid om aan te melden.

Zoek hieronder naar handige tips voor vrijwilligers