Training – Uitdaging VMBO

Datum: 10 oktober 2023
Tijd: 10:00 - 12:30 uur
Locatie: Sassenpoort, Sassenstraat 53, 8011 PB Zwolle

Erfgoedpartner VASCO biedt op 10 oktober een training aan voor erfgoedvrijwilligers die aan de slag willen met educatieve projecten voor het VMBO.

De training

Lig jij er weleens wakker van als je een educatieprogramma voor pubers van het VMBO moet begeleiden? Wil jij juist deze doelgroep een mooie ervaring geven in jouw erfgoedinstelling? En ga jij graag de uitdaging aan om te laten zien dat erfgoed juist goed bij hun gedachtewereld past?

Tijdens de training van 10 oktober uitdaging VMBO gaan we praktisch aan de slag. Je leert pubers wat beter te begrijpen en door verschillende werkvormen in te zetten ze actiever te betrekken bij je educatieprogramma.

Naast een stukje theorie is er vooral veel ruimte voor praktijkoefeningen waarbij we natuurlijk gebruik maken van de mooie locatie.

De training wordt gegeven door Daniëlla van der Stelt van VASCO.

Over Vasco

In 2023 wordt Vrijwilligers Academie Scholing Cultureel Overijssel (Kortweg VASCO) vormgegeven. VASCO is een initiatief van Stichting Cultuur in Twente en wordt geleid door Stichting Oldenzaalse Musea, Natura Docet en Oyfo. Projectleiders Daniëlla van der Stelt en Jessica Veen rollen het komende jaar VASCO uit in heel Overijssel en VASCO zoekt daarbij de samenwerking met Erfgoedplatform Overijssel.

VASCO is bedoeld voor alle erfgoedinstellingen in Overijssel die werken met vrijwilligers. In de praktijk is gebleken dat veel erfgoedinstellingen de (meestal) hoge kosten niet kunnen dragen om hun vrijwilligers aan een training deel ten laten nemen. Hierdoor kunnen niet alle instellingen de kwaliteit van publieksbegeleiding/educatie op peil krijgen en houden.

VASCO verzorgt betaalbare trainingen op het gebied van educatie, inclusie en gastvrijheid. Op aanvraag kan ook maatwerk worden geleverd en kan een culturele instellingen een training laten ontwikkelen. Voor maatwerk zal een offerte worden opgesteld.

Wil je jouw locatie beschikbaar stellen voor de training? Neem hier voor meer informatie contact op met vasco@erfgoedplatformoverijssel.nl.

Aanmelden

De training Uitdaging VMBO vindt paats op 10 oktober bij de Sassenpoort in Zwolle. Deelname aan de training is €40 per persoon.

Zoek hieronder naar handige tips voor vrijwilligers