Cursus: Auteursrecht I

Datum: 23 oktober 2024
Tijd: 10:00 - 15:00 uur
Locatie: Fries Museum, Wilhelminaplein 92 Leeuwarden

Hoe ga je om met auteursrechten op een werk in je collectie? Kun je zomaar historische foto’s publiceren? Hoe lang zijn auteursrechten geldig en waar moet je als museum of historische vereniging aan denken? Stichting Erfgoed & Publiek staat stil bij wat auteursrecht betekent voor erfgoedorganisaties. Ook als Overijsselse erfgoedorganisatie ben je van harte welkom!

De bijeenkomst zal vooral gaan over wat auteursrecht is, en hoe je het als erfgoedorganisatie goed toepast. In het najaar volgt een vervolgcursus over dit onderwerp.

Wat is auteursrecht?

Auteursrecht is het exclusieve recht van de maker van een werk om te bepalen hoe, waar en wanneer het werk openbaar wordt gemaakt of verveelvoudigd.

Wanneer je als vereniging of museum een werk openbaar wilt maken (in bijvoorbeeld je periodiek of online) heb je daarvoor toestemming nodig van de maker van een werk of de erfgenamen daarvan. Auteursrecht loopt standaard door tot 70 jaar na het overlijden van de maker.

Datawerkplaats Friesland

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd in het kader van de datawerkplaats van Fryslân. De datawerkplaats is ingericht om vrijwilligers te helpen bij het digitaal toegankelijk maken van hun collectie. Met het oog op het naderende herdenkingsjaar focust de werkplaats zich ook op collecties en bronnen over de Watersnoodramp van 1825.

Aanmelden

De gastspreker van deze sessie zullen binnenkort bekend worden gemaakt. Houd deze pagina in de gaten voor meer informatie. Aan de deelname van deze bijeenkomst zijn geen kosten verbonden. Aanmelden is wel nodig.

Zoek hieronder naar handige tips voor vrijwilligers