Workshop Zelfscan Digitaal Erfgoed

Datum: 9 december 2021
Tijd: 10:00 - 12:00 uur

Op donderdag 9 december vindt van 10.00 tot 12.00 uur via Zoom de workshop Zelfscan Digitaal Erfgoed plaats. Met de Zelfscan Digitaal Erfgoed krijg je als erfgoedinstelling inzicht in de mate van je digitale volwassenheid en wat je kunt doen om die te vergroten.

Tijdens de workshop leer je hoe je de Zelfscan kunt inzetten om de erfgoedinformatie beter houdbaar, bruikbaar en zichtbaar te maken. Wat is de staat van de digitale collectie binnen jouw instelling? Hoe kun je je digitale erfgoed nog beter duurzaam behouden voor de toekomst? Of zorgen dat je digitale collecties optimaal toegankelijk zijn en verbonden aan andere erfgoedinformatie? En hoe zichtbaar is je digitale collectie voor (potentiële) gebruikers en hoe bedien je hen? Deze en andere vragen worden tijdens de workshop behandeld.

De Zelfscan Digitaal Erfgoed is ontwikkeld binnen het Netwerk Digitaal Erfgoed voor kleine en middelgrote instellingen en geeft praktijkgerichte adviezen op basis van een zelfevaluatie. De workshop wordt georganiseerd door Landschap Erfgoed Utrecht, maar is ook toegankelijk voor vrijwilligers uit andere provincies.

Meer weten?
Neem dan contact op de workshop docenten Mieke Heurneman, m.heurneman@landschaperfgoedutrecht.nl of Marianne de Rijke, m.derijke@landschaperfgoedutrecht.nl.

Zoek hieronder naar handige tips voor vrijwilligers