De Erfgoedparade: een cultureel spektakel in iconische gebouwen

De Erfgoedparade van 2022 wordt een reeks evenementen die niet te missen is, waarbij erfgoed en levende kunst met het grote publiek wordt verbonden. De parade wordt georganiseerd door BOEi, een organisatie die zich sterk maakt voor het restaureren en herbestemmen van cultureel erfgoed.

Van een concert in een monumentaal stadion tot een theatervoorstelling in een oude markthal; de parade realiseert een permanente verbinding tussen culturele makers en historische gebouwen. De inkomsten van deze evenementen worden gaan naar de culturele makers en instellingen en ten behoeve van onderhoud en restauratie van deze monumenten.

Met de reizende performance ‘Dans in de hemel‘ vragen de makers van de Erfgoedparade voor de bijzondere locaties van de optredens. De dansers en freerunners hebben geen horizontaal maar een verticaal podium tot hun beschikking en gebruiken die voor een spectaculaire voorstelling. Bezoek onderanderen de Grote of Marie Magdalena kerk Goes en de Grote kerk Beverwijk. De parade is ook nog opzoek naar nieuwe locaties en makers.

De activiteiten en evenementen staan meerdere weken of weekenden.

Zoek hieronder naar handige tips voor vrijwilligers