Erfgoed Sterren 2021 uitgereikt

Gedeputeerde Roy de Witte en Marieke van Zanten van Het Oversticht gingen vorige week op pad om de Erfgoed Sterren 2021 uit te reiken. De provincie investeert €10.000,- in de drie winnende plannen waarbij maatschappelijke uitdagingen, inwoners en erfgoed aan elkaar gekoppeld zijn.

Erfgoed Sterren

Oude gebouwen, landschappen en historische plekken bieden vaak unieke kansen voor nieuwe initiatieven. Ze maken onze omgeving prettig, mooi en zitten vol verhalen uit het verleden. Door deze gebouwen, plekken en verhalen te verbinden aan plannen van nu ervaar je nog krachtiger wat de waarde van ons Overijsselse erfgoed is. Om dat te laten zien is er Erfgoed Sterren, een wedstrijd voor iedereen die de verbinding legt tussen de uitdagingen waar we vandaag voor staan en erfgoed.

Winnende projecten

Stichting Bersama untuk Maranatha won met de Molukse Tuin in Deventer in de categorie ‘Sociale Kwaliteit’. De tuin wordt een mooie ontmoetingsplek en verbindt meerdere culturen uit de wijk.

Het Tapijtmuseum Genemuiden is de winnaar in de categorie ‘Vakmensen gezocht’. Het museum houdt met het project ‘Het ambacht van de vlechters en wevers‘ het ambacht van tapijt maken levend voor nieuwe generaties.

In de categorie ‘Klimaatadaptatie’ won Waterschap Vechtstromen met ‘Kats van ’t Rabat’. Twentse rabattenbossen kunnen een oplossing zijn voor de opvang van overtollig water en het verbeteren van de biodiversiteit.

Zoek hieronder naar handige tips voor vrijwilligers