Erfgoedplatform Overijssel gaat verhuizen: opening Huis van de Leefomgeving 7 september

Vanaf 1 september 2023 verhuist Erfgoedplatform Overijssel naar een nieuw pand. Met onze collega’s van de Overijsselacademie nemen we onze intrek in een prachtig en verduurzaamd kantoor Aan de Stadsmuur in de Zwolse binnenstad.

Dit doen wij echter niet alleen. Na een periode van kennismaken gaan we namelijk ook samenwonen met andere organisaties. Samenwonen in het ‘Huis van de leefomgeving’. Met Het Oversticht, Natuur en Milieu Overijssel gaan we samen wonen én samen werken aan onze leefomgeving, want dat is misschien wel belangrijker dan ooit.

Openingsdag 7 september

Op 7 september is de openingsdag in Schouwburg Odeon in Zwolle. Samen met onze nieuwe huisgenoten en relaties vieren we de opening van ons vernieuwde pand en staan we vanuit verschillende invalshoeken stil bij de opgaven die ons en onze omgeving te wachten staan. De middag staan in het teken van vieren, inspireren, kennisdelen en ontmoeten.

Na een keynote lezing van Hilde Blank over de gevolgen van klimaatverandering voor de inrichting van Nederland, zullen de drie organisaties elk een deelsessie verzorgden. Zo maak je tijdens de deelsessie van Overijsselacademie kennis met ons team en geven we je inzicht in onze activiteiten. Lijkt het je leuk om hier bij te zijn en ons te ontmoeten? Meld je dan aan voor deze middag. Kijk hier voor meer informatie en aanmelden.

Neem een kijkje in het nieuwe pand tijdens Open Monumentendag

Aan de Oude Stadsmuur heeft het Oversticht twee voormalige pakhuizen uit de 18e eeuw gerenoveerd en als kantoorruimte ingericht. In het kantoor van het Oversticht is ook een deel van de gereconstrueerde stadsmuur opgenomen. Lijk het je leuk om een kijkje te nemen in het gerenoveerde pand en meer weten te komen over de historie van het pand en de diverse organisaties die hier zetelen? Het Huis van de Leefomgeving is op 9 september gratis te bezoeken!

Ons nieuwe (bezoek)adres

Aan de Stadsmuur 79-83 8011 VD Zwolle

Zoek hieronder naar handige tips voor vrijwilligers