De drie finalisten, v.l.n.r.: Tijmen Dokter, Marie Stel en Tim de Zeeuw

Finalisten Museumtalentprijs 2022 bekend

De jury heeft afgelopen week de drie finalisten bekend gemaakt die meedingen naar de titel Museumtalent 2022. In alfabetische volgorde zijn dit: Tijmen Dokter (Nationaal Militair Museum), Marie Stel (Museum Het Valkhof) en Tim de Zeeuw (Teylers Museum). Alle drie de kandidaten onderscheiden zich door hun visie op het museumveld en hun innovatieve werkwijzen. De uitreiking van de Museumtalentprijs vindt plaats op het Museumcongres op 6 oktober 2022.

Prijs voor jonge talenten

Sinds 2017 is de door de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) ingestelde Museumtalentprijs dé stimuleringsprijs voor jonge museumprofessionals. De Museumtalentprijs is ingesteld om verjonging en vernieuwing in de erfgoedsector te stimuleren en biedt jonge talenten tot 32 jaar de kans een eigen in te vullen ontwikkeltraject vorm te geven. De winnaar van de Museumtalentprijs ontvangt €3.000 en de overige twee finalisten elk €1.500. De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed verzorgt in 2022 de uitvoering van deze stimuleringsprijs.

Kandidaten worden voorgedragen door hun opdrachtgever of leidinggevende. Een gerenommeerde jury met deskundigen vanuit de museumwereld beoordeelt de kandidaten op zichtbare blijk van een gepassioneerde en onderscheidende visie op museale collecties.

Zoek hieronder naar handige tips voor vrijwilligers