Gratis cursussen Fondsenwerving en Erfgoededucatie via Leer je Erfgoed

Wil jij je als erfgoedvrijwilliger blijven ontwikkelen? Dan zijn de gratis e-learnings van Leer je Erfgoed iets voor jou! Het aanbod wordt steeds uitgebreid. Zo zijn nu twee gloednieuwe online modules te volgen over fondsenwerving en erfgoededucatie.

Of je nu zelf vrijwilliger bent, met vrijwilligers werkt, of in het bestuur van een stichting zit: soms loop je tegen iets aan en zie je door het bomen het bos niet meer. De modules van Leer je Erfgoed kunnen in die gevallen ondersteunen. Erfgoedvrijwilliger.nl, ErfgoedAcademie, en de Overleg Provinciale Erfgoedinstellingen Nederland (OPEN) bieden via dit e-learningplatform gratis online cursussen aan voor alle erfgoedvrijwilligers in Nederland.

De e-learnings duren ongeveer 30 minuten en maken je wegwijs in veel voorkomende onderwerpen in de erfgoedwereld. Let op, je moet je eerst even registreren om in te kunnen loggen.

Online Cursus Fondsenwerving

In de cursus over fondsenwerving leer je de benodigde basisvaardigheden om geschikte fondsen bij je plan te betrekken: het schrijven van een aansprekend projectplan, het maken van een correcte begroting en het op de juiste manier afleggen van verantwoording na afloop van je project.

Online Cursus Erfgoededucatie

De module Erfgoededucatie helpt je op weg als je aan de slag wil met basisschoolklassen in jouw erfgoedorganisatie. Na het volgen van deze cursus ben je bewust van wat er allemaal meespeelt en waar je rekening mee moet houden voordat je een school benadert.

Zoek hieronder naar handige tips voor vrijwilligers