Impulsregeling zzp’ers van het Fonds voor Cultuurparticipatie

Sinds 9 februari 2022 staat de Impulsregeling voor zzp’ers van het Fonds voor Cultuurparticipatie open. In deze nieuwe ronde kunnen alleen culturele instellingen aanvragen. Het doel is dat jij als culturele instelling investeert in de artistieke en inhoudelijke ontwikkeling van zzp’ers waarmee je werkt. De regeling staat open tot en met 23 maart 2022.

Samenwerking met zzp’ers

Werk jij veel met zzp’ers en wil je jouw organisatie beter voorbereiden op het nieuwe werken in deze coronatijd of juist daarna? Je wil je zzp’ers bijvoorbeeld trainen in hybride les geven, het digitaliseren van lesmateriaal, of je wil ze nieuwe vaardigheden leren en hun vakmanschap laten verbeteren. Het Fonds voor Cultuurparticipatie biedt je nu de kans om geld aan te vragen om dit mogelijk te maken. Ben jij zelf zzp’er en heb je ook interesse? Ga dan in gesprek met een culturele instelling of een regionaal kunstencentrum, waar je vaker mee werkt.

Waar kijkt het Fonds voor Cultuurparticipatie naar?

Je kunt aanvragen voor een groep zzp’ers om ze te ondersteunen voor de volgende activiteiten:

  • het bevorderen van de deskundigheid;
  • het ontwikkelen van vakmanschap;
  • het doorontwikkelen van bestaande of het ontwikkelen van nieuwe activiteiten voor cultuurmakers in de vrije tijd of op school;
  • het digitaliseren van activiteitenaanbod;
    • het realiseren van andere randvoorwaarden die nodig zijn om hun artistiek-inhoudelijke activiteiten tijdens of na de coronapandemie voort te zetten of op te starten.

Zoek hieronder naar handige tips voor vrijwilligers