Jonge erfgoedprofessionals doen oproep tot meer ‘echte banen’

In de Tsjechische hoofdstad Praag werd de laatste week van september het heden, verleden en de toekomst van het cultureel erfgoed van Europa besproken. Tijdens de ‘European Cultural Heritage Summit’, georganiseerd door Europa Nostra, werd er naast het uitreiken van de Erfgoedprijzen en het presenteren van duurzamere plannen voor de toekomst ook aandacht gevraagd door jonge erfgoedprofessionals. Future is Heritage Summit (FisH) vroeg tijdens de bijeenkomst om meer kansen.

De jonge professionals van Future is Heritage Summit (FisH, een initiatief van Erfgoed Brabant en Erfgoed Gelderland) stapten tijdens de slotbijeenkomst op het podium met een duidelijke boodschap: stages en vrijwilligersfuncties zijn niet goed genoeg voor de nieuwe generatie Europese erfgoedprofessionals. Ze hebben echte banen nodig.

Na hun studie moeten de meeste jonge erfgoedprofessionals stages en vrijwilligerswerk combineren met niet-sectorale banen. Ze vinden dat er onvoldoende kansen zijn om zich in de sector te vestigen. Voor hun overtuigende toespraak met de titel “Zonder jonge professionals, geen toekomst voor erfgoed” kregen zij een staande ovatie van het publiek.

Zoek hieronder naar handige tips voor vrijwilligers