Erfgoedhuis Zuid-Holland maakte in samenwerking met erfgoedvrijwilliger.nl een cursusvideo over crowdsourcing. In het filmpje worden de verschillende vormen van crowdsourcing behandeld en krijg je tips om er zelf mee aan de slag te gaan.

Crowdsourcing uitgelegd

Crowdsourcing is een manier om het bredere publiek te betrekken bij jouw erfgoedinstelling of project. Op verschillende manieren kan het publiek, de ‘crowd’, bijdragen. Bijvoorbeeld door extra informatie aan te leveren bij een fotocollectie, of door gedigitaliseerde scans van oude teksten te transcriberen. Deze methode heeft veel voordelen als binnen de organisatie niet genoeg tijd is om bepaalde verdiepende taken uit te voeren. Daarnaast kan crowdsourcing financieel voordelig zijn.

Bekijk hieronder de hele video met alle tips en tricks:

Educatieve video’s

Deze video is onderdeel van een project van OPEN (Overleg Provinciale Erfgoedinstellingen Nederland) en is mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie. De verschillende erfgoedhuizen in Nederland leveren het komende half jaar video’s aan met verdiepende informatie en praktische handvaten voor erfgoedinstellingen en -vrijwilligers. De video’s worden gedeeld op de website van Erfgoedvrijwilliger.nl en zijn daarnaast te vinden in de kennisbank van Erfgoedplatform Overijssel.

Zoek hieronder naar handige tips voor vrijwilligers