Korte vrijwilligersklussen gezocht!

Is jouw Overijsselse erfgoedorganisatie op zoek naar nieuwe vrijwilligers? Plaats dan snel een korte klus op erfgoedvrijwilliger.nl en lift mee op een landelijke wervingscampagne. In september en oktober wordt er vanuit het platform Erfgoedvrijwilliger een online campagne uitgezet om meer mensen te enthousiasmeren voor vrijwilligerswerk in de erfgoedsector.

De focus van de campagne ligt op korte vrijwilligersklussen. Denk bijvoorbeeld aan het meehelpen bij een publieksactiviteit tijdens Open Monumentendag of in de Maand van de Geschiedenis. Andere voorbeelden van korte klussen zijn: meebouwen aan een tentoonstelling, een oral history interview doen, een klein project opzetten of bezoekers welkom heten tijdens een evenement.

Jouw erfgoedvacature in de spotlight

Korte klussen krijgen extra aandacht in de online campagne. Door een korte klus aan te bieden, kan je op een laagdrempelige manier laten zien hoe leuk vrijwilligerswerk is bij jouw erfgoedorganisatie. Erfgoedorganisaties kunnen gratis een korte vrijwilligersklus plaatsen op erfgoedvrijwilliger.nl. Heb je hulp nodig of weet je niet goed welke korte klussen je kunt aanbieden? Neem contact met ons op.

Over de campagne

Deze campagne is onderdeel van ‘Online ontmoeten en ontwikkelen’: een project ter ondersteuning van erfgoedvrijwilligers in interprovinciaal verband. Het project is een samenwerking van het Overleg Provinciale Erfgoedhuizen Nederland (OPEN) en wordt financieel mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie (FCP).

Zoek hieronder naar handige tips voor vrijwilligers