Dien vóór 1 mei je aanvraag voor de erfgoedvrijwilligersregeling in! 

Zoek je naar middelen voor jouw (digitale) erfgoedproject? Tot 1 mei 2024 kun je als kleine erfgoedorganisatie een aanvraag doen bij de Erfgoedvrijwilligersregeling van het Cultuurfonds. Deze regeling is speciaal voor erfgoedorganisaties waarvan vrijwilligers het kloppend hart vormen.

Projecten met een digitale insteek

De Erfgoedvrijwilligersregeling richt zich deze ronde op projecten met een digitale insteek, die jou als erfgoedvrijwilliger in je werkzaamheden ondersteunen. Denk aan hulp bij digitalisering van collecties, ‘oral history’-projecten, versterking van digitale aanwezigheid en ontwikkeling van kennis op het gebied van digitaliseren.

Voorwaarden

Deze regeling is speciaal voor kleine erfgoedorganisaties tot en met 3fte. Het project moet een investering op lange termijn zijn, en geen tijdelijke oplossing. Het aangevraagde bedrag mag tussen € 500 en € 5.000 liggen, waarbij het aangevraagde bedrag maximaal 100% van de totale projectkosten kan bedragen. Eigen organisatiekosten en vrijwilligersuren worden niet vergoed. Prioriteit wordt gegeven aan aanvragen van erfgoedvrijwilligers zelf.

Als jouw project zich richt op digitalisering van erfgoedcollecties, dan gelden aanvullende voorwaarden. Zo moet de aanvraag inhoudelijk besproken zijn met een digitaal erfgoed-coach. In Overijssel is dat Marjanne Foppen (m.foppen@erfgoedplatformoverijssel.nl).

Wacht niet te lang!

Wil je aanspraak maken op deze regeling? Wacht dan niet te lang en start direct met het verzamelen van de vereiste documenten. Je kunt je voorstel tot 1 mei indienen. Dit kan via de aanvraagpagina. Ingediende aanvragen worden op 31 mei 2024 besproken. Hoe je een aanvraag in moet dienen lees je in de Handleiding Erfgoedvrijwilligersregeling.

Zoek hieronder naar handige tips voor vrijwilligers