Luistertip: Podcast ‘De Nedersaksen’

Inmiddels is het tweede seizoen van de succesvolle podcastserie ‘De Nedersaksen’ alweer even van start. In deze twee-wekelijkse podcast nemen Hendrik Jan Bökkers en Albert Bartelds de luisteraars mee in de wereld van de Nedersaksische cultuur, taal en geschiedenis.

Ook dit seizoen gaan Albert Bartels en Hendrik Jan Bökkers aan de hand van actuele vragen en thema’s dieper in op de Nedersaksische cultuur. Er zijn gesprekken met diverse ‘cultuurdragers’ uit de Nedersaksische regio, zoals Freek Rikkerink van het populaire duo Suzan & Freek, historici Martin van der Linde en Luc Panhuysen, de Twentse theatermaker Laurens ten Den en achterhoekers Hans en Rita Keuper van Boh Foh Toch. 

Nieuw in dit seizoen is de vaste rubriek van Harrie Scholtmeijer, waarin hij elke aflevering komt met een leuke wetenswaardigheid op het gebied van streektaal. Daarnaast is er elke aflevering (live)muziek in de Nedersaksische streektalen te horen. Elke twee weken verschijnt er een nieuwe aflevering van De Nedersaksen online. 

Zoek hieronder naar handige tips voor vrijwilligers