Mis deze interessante subsidieregelingen niet!

Zoek je naar middelen voor jouw erfgoedproject? Wij hebben drie interessante regelingen voor je geselecteerd waar je nu een aanvraag voor kunt indienen. Natuurlijk zijn de opties afhankelijk van het karakter en de insteek van je initiatief. Zo is de Erfgoedvrijwilligersregeling van het Cultuurfonds interessant als je als kleine erfgoedorganisatie materialen wilt aanschaffen die je vrijwilligers helpen bij digitaliseren. En heeft V-fonds alleen dit jaar nog een interessante regeling voor projecten rondom Indisch of Moluks immaterieel erfgoed! Lees je mee?

Houd je erfgoed levend – Vfonds

Deze regeling richt zich op de versterking van het Indisch, Moluks en Papoea immaterieel erfgoed in Nederland. Je wilt bijvoorbeeld ceremonies, vieringen, sociale tradities, eetgewoonten, symboliek of een bijzonder ambacht uit een van deze culturen in leven houden, zichtbaar maken en doorgeven. Iedereen, of je nu een stichting, vereniging, zzp’er of particulier bent, kan een aanvraag indienen voor initiatieven om dit erfgoed te behouden.

Let op: De regeling stopt dit jaar. De laatste deadline is 18 maart 2024.

Innovatie Erfgoed – Mondriaan Fonds

Komt in jouw project nieuwe visies en verhalen over erfgoed naar voren? Of werk je aan een bijzondere presentatie, herinrichting of thematische samenwerking die maatschappelijk relevant is én een divers publiek bereikt? Dan past jouw project mogelijk bij de regeling Innovatie Erfgoed van het Mondriaan Fonds! Twijfel je? Neem dan gerust contact op met één van de contactpersonen die onderaan de pagina bij de regeling staan.

Je kunt twee keer per jaar een aanvraag doen voor Erfgoed innovatie. De deadlines in 2024 zijn op 4 april en 5 september.

Erfgoedvrijwilligersregeling – het Cultuurfonds

Als kleine erfgoedorganisatie in Overijssel krijg je opnieuw de kans om een aanvraag in te dienen voor de erfgoedvrijwilligersregeling! De subsidie is dit keer gericht op maatregelen of projecten met een digitale insteek die erfgoedvrijwilligers in hun werk ondersteunen. Denk aan hulp bij digitalisering van collecties, ‘oral history’-projecten, versterking van digitale aanwezigheid en ontwikkeling van kennis op het gebied van digitaliseren.

De deadline voor aanvragen is 1 mei 2024.

Zoek hieronder naar handige tips voor vrijwilligers