Nieuwe verhalen van erfgoedvrijwilligers: Roel Gritter en Wilma Hertsenberg

In de serie ‘Erfgoedvrijwilliger in beeld’ op onze Verhalenpagina lichten we verhalen van erfgoedvrijwilligers uit. Wie zijn zij? Wat maakt het doen van vrijwilligerswerk voor hen nu zo waardevol? En tegen welke uitdagingen lopen zij aan? Lees nu onze nieuwste interviews met erfgoedvrijwilligers Roel Gritter van Historische Vereniging Hardenberg en Wilma Hertsenberg van Speelgoedmuseum Deventer.

Verhalen die inspireren

In Overijssel zijn vele erfgoedvrijwilligers actief. Bij historische verenigingen, musea, landgoederen, stichtingen en verenigingen. Zij dragen er erg zorg voor dat ons erfgoed wordt beheerd, onderhouden en levend en beleefbaar blijft. Laat je door hen inspireren om ook aan de slag te gaan met het Overijssels erfgoed!

Roel Gritter

Roel Gritter zet zich al jaren in diverse functies in voor de Historische Vereniging Hardenberg. In het gesprek dat we met hem hadden, vertelt Roel Gritter over hoe hij met het vrijwilligerswerk begon, over zijn drijfveren en het brede spectrum van activiteiten waar de vereniging zich mee bezig houdt. Ook spraken we met hem over de uitdagingen bij het vinden van nieuwe vrijwilligers.

Wilma Hertsenberg

In het gesprek dat we met Wilma Hertsenberg hadden, vertelt ze over haar werk als educatie vrijwilliger bij het Speelgoedmuseum Deventer. Waar haalt zij haar energie vandaan? Hoe vult ze haar functie in? En waarom is vrijwilliger zijn voor het Speelgoedmuseum Deventer zo leuk?

Ben je erfgoedvrijwilliger en wil je ook je verhaal vertellen?

Vrijwilligers kunnen elkaar motiveren bij hun inzet in het erfgoedveld. Lijkt het jou leuk om in onze verhalenrubriek iets te vertellen over jouw werk als vrijwilliger? Neem dan contact met ons op via info@erfgoedplatformoverijssel.nl.

Zoek hieronder naar handige tips voor vrijwilligers