Foto door Josbert Lonnee (cc)

Overijsselse kerken en orgels ontvangen restauratiesubsidie

Zes kerken en drie orgels krijgen subsidie van provincie Overijssel om restauraties uit te voeren. Onder deze rijksmonumenten is een bedrag van ruim € 2,5 miljoen verdeeld. De subsidies zijn niet alleen goed nieuws voor het monumentale erfgoed zelf, maar ook voor de sociale gemeenschappen er omheen.

Zes kerken en drie orgels

De subsidies worden verdeeld onder de de OLV Basiliek, de Grote of St. Michaelskerk, het Dominicanenklooster en de Dominicanenkerk in Zwolle, de Boven- of St. Nicolaaskerk in Kampen, het Penninckshuis in Deventer en de orgels in de Grote Kerk in Enschede, de Protestantse Kerk in Ootmarsum, en de Grote of St. Clemenskerk in Steenwijk.

Sociale gemeenschappen

Dit jaar komt het geld ten goede aan de restauratie van religieus erfgoed: kerken en orgels. Gedeputeerde Roy de Witte is blij met de uitkomst: “Het behoud van religieus erfgoed vind ik ontzettend belangrijk voor een gemeenschap. Het zijn monumenten met een belangrijke sociale waarde en die moeten voor de toekomst behouden blijven. Het is goed om te beseffen dat er, naast het geld van de provincie, veel eigen geld en inzet geleverd wordt vanuit de Overijsselse samenleving. We doen dit samen” zegt hij op de website van de Provincie Overijssel.

Zoek hieronder naar handige tips voor vrijwilligers