Interessant trainingsaanbod in 2024 van het KIEN in Overijssel

Ook in 2024 organiseert het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland in samenwerking met Erfgoedplatform Overijssel verschillende interessante workshops. Deelname aan de sessies is gratis, vooraf aanmelden is wel vereist.

De bijeenkomsten

Training Veiligheid – 5 maart en 11 april

Omdat de veiligheidseisen voor evenementen de laatste jaren zijn aangescherpt verzorgt het Event Safety Institute een aantal workshops rondom dit thema, gericht op de erfgoedsector.

De eerste sessie is op dinsdag 5 maart van 19.30 uur tot 22.00 uur. De tweede sessie is op donderdag 11 april van 19.30 tot 22.00 uur. Beide bijeenkomsten zijn in de Carrousel in Ommen, Van Reeuwijkstraat 5. De workshops kunnen afzonderlijk van elkaar bijgewoond worden. Klik hier voor meer informatie.

Inspiratiesessie: betrokkenheid creëren – 20 maart  

Hoe creëer je betrokkenheid bij jouw erfgoed? De samenleving verandert in een sneller tempo dan wij kunnen bijhouden. Als erfgoed organisaties hun verhalen en tradities levend willen houden staat hen wat te doen. Hoe bereik en activeer je mensen? Hoe zorg je ervoor dat ook jonge mensen zich mede-eigenaar voelen en zich willen zetten? Dit zijn vragen die bij veel organisaties leven.  

Kun je hierbij wel wat hulp gebruiken? Kom dan naar de inspiratiesessie van Mara van den Eelaart. Mara werkt bij Studio Vers Bestuur en heeft veel ervaring op het gebied van dit thema. De bijeenkomst is op woensdag 20 maart van 19.30 uur tot 21.30 uur in ZINiN in Nijverdal, Willem Alexanderstraat 7. Klik hier voor meer informatie over deze bijeenkomst.

Workshop Erfgoed educatie: hoe betrek je het onderwijs? – 3 april en 30 mei  

In deze training krijg je tips hoe je ervoor kunt zorgen dat je educatieve aanbod nauw aansluit bij het curriculum van het primair onderwijs. Ook ga je zelf aan de slag en leer je hoe je je product slim en effectief onder de aandacht bij scholen in je eigen regio/gemeente brengt.  Deze training bestaat uit twee avonden: de eerste bijeenkomst is op 3 april, de tweede op 30 mei. Klik hier voor meer informatie over deze workshop.

Bijeenkomsten Sponsoring en fondsenwerving – 14 mei, 27 juni en 16 september 

Welke fondsen zijn er en hoe vraag je daar geld bij aan voor jouw erfgoedproject? Tijdens een webinar op 14 mei van 19.30 tot 21.00 uur vertellen grote landelijke fondsen, het Cultuurfonds, het Mondriaanfonds en het Fonds voor Cultuurparticipatie over de regelingen die zij hebben voor erfgoedorganisaties.

Vervolgens zijn er twee gekoppelde bijeenkomsten, één op 27 juni van 19.30 uur tot 21.30 uur en een op 16 september van 19.30 uur tot 21.30 uur. Tijdens de bijeenkomsten leer je wat er komt kijken bij het aanvragen van een bijdrage bij een fonds, krijg je tips voor het maken van een goed projectplan en komt ook sponsoring voorbij.  Locatie volgt. 

Kijk hier voor meer informatie over de bijeenkomsten Sponsoring en Fondsenwerving.

Training vrijwilligers werven – 9 september en 7 oktober  

Veel organisaties in de erfgoedsector hebben behoefte aan nieuwe (en jongere) vrijwilligers. Waar vind je deze hoe kan je mensen betrokken houden? Daarover gaat de Training vrijwilligers werven. De eerste bijeenkomst vindt plaats op 9 september van 19.30 uur tot 21.30 uur, de tweede is op 7 oktober van 19.30 uur tot 21.30 uur. Locatie volgt. Klik hier voor meer informatie over deze training.

Aanmelden en contact

Deze bijeenkomsten worden georganiseerd door het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland (KIEN) in samenwerking met het Erfgoedplatform Overijssel. Neem voor meer informatie contact op met Inke Camphens via inke@linked-cultuurmanagement.nl of tel. 06 10279194.

  

Zoek hieronder naar handige tips voor vrijwilligers