Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Training: Avonturieren met de Onderbouw

maart 13 @ 19:30 - 22:00

Bij een bezoek aan een erfgoedinstelling draait het vaak om taal maar wat kun je doen met jonge kinderen die wat minder talig zijn? Hoe kun je ervoor zorgen dat je aansluit bij deze jonge bezoekers en ze een fijne eerste erfgoed-ervaring op jouw locatie hebben? In de training ‘avonturieren met de onderbouw’ krijg je theoretische kennis en praktische tips hoe je met deze doelgroep kunt omgaan.

Kinderen uit de onderbouw hebben al verrassend veel kennis en vaardigheden! Ze herkennen cijfers en kunnen tellen, begrijpen begrippen als meer-minder en groter- kleiner en ze herkennen vormen en kleuren. Daarnaast zijn ze leergierig, hebben ze een rijke fantasie en leren door verhalen en rollenspellen.

Tijdens de training leer je hoe je deze kennis en vaardigheden kunt vertalen naar een educatieve ervaring in het museum. Je leert ook hoe je de zintuigen van de jonge kinderen kunt stimuleren zodat ze op een interactieve manier kunnen ontdekken, onderzoeken en beleven.

Praktische informatie

Datum: 13 maart
Tijdstip: 19:30 tot 10:00 
Locatie: N.T.B.*

De kosten voor deze training zijn € 40,- (excl. btw) per persoon en kan via deze link. Jij of je organisatie ontvangt naderhand een factuur. Dit kun je in het formulier aangeven.

*Deze training op jouw locatie boeken? Neem contact op. Als je jouw locatie ter beschikking stelt mogen twee vrijwilligers kosteloos deelnemen aan deze training.

 

Gegevens

Datum:
maart 13
Tijd:
19:30 - 22:00

Locatie

NTB